Inge Walstra - 12-12-2018
In mijn vorige functie was ik vooral bezig met maatschappelijke uitdagingen op het gebied van wonen. Eén daarvan is dat ouderen langer zelfstandig moeten (en vaak ook willen) blijven wonen in hun eigen woning.
Veel huizenbezitters van 60 jaar en ouder gaan bijna met pensioen of zijn al gestopt met werken. Hun huis is veel meer waard dan hun hypotheek. Dat is een fijn idee, maar hoe profiteren ze daar dan van? Zonder het huis te hoeven verkopen...?
Ik was op zoek naar een goede oplossing waarmee mijn klanten hun overwaarde kunnen verzilveren. Eén daarvan is de Florius Verzilver Hypotheek. Of de Rabo Overwaarde Hypotheek.
Maar ter zake: hoe vult u uw pensioen aan met zo'n hypotheek? Door een gedeelte van de overwaarde op te nemen in de vorm van een "omgedraaide hypotheek". U blijft eigenaar en gaat een lening aan maar u betaalt tijdens de looptijd niets terug, zelfs de rente niet. U neemt bij aanvang een bedrag ineens op waarmee u uw eventuele oude hypotheek aflost en waarmee u bijvoorbeeld een grote uitgave doet. En daarnaast kunt u maandelijks een bedrag opnemen om uw inkomen mee aan te vullen. Dat kan tot een afgesproken limiet en die is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van de overwaarde.
De lening loopt op want de rente wordt maandelijks bijgeschreven. Die betaalt u pas terug als u uw woning verkoopt. En die rente staat vast, is niet variabel. U kunt zolang in uw huis blijven wonen als u wilt: zelfs als u met de opnamen de limiet hebt bereikt. U betaalt dan niets! En bij Florius krijgt u de garantie dat u geen restschuld heeft als u voor een marktconforme prijs verkoopt!
Geen onaangename verrassingen dus, zoals bij veel soortgelijke kredieten wel het geval is. Maak een vrijblijvende afspraak met uw adviseur: ik vertel u graag meer over de Verzilver Hypotheek en bereken diverse scenario's om te ontdekken wat het beste bij u past.
"De veiligste manier om de overwaarde van uw huis te kunnen opnemen",
Consumentenbond over de Florius Verzilver Hypotheek in februari 2018